Winkelwagen leeg

Webwinkelkeur

Zeewierwinkel is lid van Webwinkelkeur. Meer informatie...

Skal Biocontrole

Zeewierwinkel is geregistreerd bij Skal Biocontrole. Meer informatie...

Zeewierwinkel is geregistreerd bij Skal | Verkoop biologisch zeewierVerkoop biologisch zeewier | Europees biologisch keurmerk

Zeewier bacon (dulse, 20 gr, biologisch) | Seamore

Zeewier bacon (dulse, 20 gr, biologisch) - Seamore
€ 5,75 incl. BTW

Beschrijving

Biologische smaakmaker van dulse vlokken

100% Biologische dulse zeewier, met na bakken of frituren de smaak van bacon. Zeewier Bacon van 100% biologisch Dulse. Het zeewier is afkomstig uit Europa en is met de hand geplukt.

Wist je dat dulse heel veel eiwitten bevat en daardoor bij uitstek geschikt is als vleesvervanger. Wanneer je dulse, kort, bakt/frituurt in de hete olie wordt de rokerige smaak versterkt en is het alsof je bacon proeft.

De smaak is volle en rokerig en lijkt op die van zoute bacon.

Dulse is een goede bron van eiwitten, vitaminen, mineralen en bevat weinig natrium en relatief veel jodium.

Gebruik

  • Bak de blaadjes tot ze groen en knapperig zijn. Andere opties zijn roosteren in de oven, door warme gerechten roeren, weken en in de salades gebruiken. Lekker bij je gebakken eitje of door de stampot in plaats van uitgebakken spekjes.
  • De aanbevolen dosering is ongeveer 5 gram zeewier per dag.

Ingrediënten

  • Gedroogd biologisch zeewier Dulse (Palmaria palmata)

Gemiddelde voedingswaarden per 100 g

  • Energiewaarde:  229 Kcal
  • Eiwitten: 14,3 g  
  • Vetten: 1,4 g (waarvan verzadigd 0,3 g)
  • Koolhydraten: 21,2 g (waarvan suiker 0 g)      
  • Voedingsvezels: 37,5 g      
  • Zout: 3,1 g

Aanvullende informatie en allergenen

  • Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. 
  • Dulse zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.