Winkelwagen leeg

Lithothamnium poeder (150 gr)

Lithothamnium Calcareum rijk aan calcium
€ 17,95 incl. BTW

Beschrijving

Botanische naam: Lithothamnium poeder calcareum.

Gebruik

  • Voor de normale werking van spijsverteringsenzymen, en voor de instandhouding van normale botten en tanden.
  • 2 gram per dag opgelost in wat water.
  • Aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen, droog en bij kamertemperatuur bewaren. Dit product is een voedingssupplement en geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en/of gezonde levensstijl.

Overige informatie

Lithothamnium is een kleine kalkhoudende alg die op banken langs het Noordzeekanaal wordt geoogst. Deze alg is in staat om op zijn thallus minerale elementen uit het zeewater te kristalliseren zoals calcium, magnesium, ijzer en oligo-elementen.Lithothamnium is een 100% plantaardig calcium en magnesium supplement in poedervorm.

Door het hoge gehalte calciumcarbonaat is lithothamnium goed voor een normale zuurgraad in de maag en zorgt het voor een goed zuur-base evenwicht. Het mag ook tijdens de zwangerschap worden gebruikt.

Deze unieke plantaardige mineralenbron, die bovendien bijzonder goed in het lichaam wordt opgenomen,  is rijk aan calcium en daardoor goed voor de kalkhuishouding en het behoud van sterke botten. Lithothamnium is een prima, vegetarisch middel voor mensen met een verhoogde kalkbehoefte (groei, overgang en senioren).

Samenstelling

  • 97% mineralen, waarvan calcium: 34% (=68% ADH), magnesium: 2,5% (= 20% ADH), ijzer 0,18% (= 24% ADH).
  • Overige mineralen per gram: Fosfor 346,5 mcg, kalium 87,75 mcg, zwavel 1,62 mg, boron 13,5 mcg, natrium 1,32 mg, koper 1,125 mcg, zink 12 mcg, jodium 11,625 mcg, kobalt  0,1125 mcg, mangaan 36,75 mcg, selenium 0,552 mcg vitamine D 75 i.u