Kelp noodles van Schulz & König
100% veganistisch | uitlekgewicht 250 g
Noodels met kelp zijn gemaakt van water, kelp en toegevoegde mineralen; vet-, suiker- en glutenvrij, calorie- en koolhydraatarm.
Iedereen die door een koolhydraatarm dieet geen pasta of noodels wil eten, kan met deze noodels uit kelp eindelijk genieten van heerlijke pasta-achtige gerechten zonder koolhydraten, vet suiker en gluten.
Aan de noodels zijn bovendien belangrijke mineralen zoals calcium, kalium, koper, mangaan, zink en ijzer toegevoegd, om de voedingswaarde te vergroten.
100% veganistisch. Zelfs het calciumlactaat bevat geen grondstoffen van dierlijke oorsprong.
Ingrediënten kelp noodles
Water, natriumalginaat (geleermiddel), mineralenmengsel (dicalciumfosfaatanhydraat, ijzerpyrofosfaat, zinksulfaat, kopersulfaat, mangaansulfaat, kaliumjodaat), zout, calciumlactaat, aroma
Gebruik kelp noodles
- Giet het water door een zeef uit de verpakking. Spoel de kelp noodles kort af onder stromend water. Kook of braad het vlees/vis of groenten naar keuze en voeg saus toe. Voeg als laatste de noedels toe en verwarm ongeveer 2 minuten.
- De kelpnoodels kunnen zowel rauw als gekookt gegeten worden.
- Neutraal van smaak en geur.
- Netto uitlek gewicht: 250 g
Aanvullende informatie / allergenen kelp noodles
Bewaren de kelp noodles op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.
Gemiddelde voedingswaarde per 100 g
- Energie (21 kj / 5 kcal)
- Vetten (g) < 0,5, waarvan verzadigde vetzuren (g) < 0,1
- Koolhydraten (g) <0,5 waarvan suikers (g) < 0,1
- Eiwit (g) < 0,5
- Zout (g) 0,77
Mineralen per 100 g, % Adequaat niveau van inname
- Calcium 540 mg, 68 %
- Fosfor 290 mg, 41 %
- IJzer 10 mg, 71 %
- Zink 4,0 mg, 40 %
- Koper 5,0 mg, 50 %
- Mangaan 0,5 mg, 25 %
- Jodium 25 mcg, 17 %