Winkelwagen leeg

Iers mos (40 gr, biologisch) - Algaran

Iers mos kopen (40  gr, biologisch) - Algaran zeewier
Iers mos kopen (40  gr, biologisch) - Algaran zeewier Voedingswaarden Iers mos (40  gr, biologisch) - Algaran
€ 4,95 incl. BTW

Geen voorraad

Beschrijving

Biologische Iers mos

Helaas is dit product (biologische Iers Mos van AlgAran) uit ons assortiment gegaan. Een alternatief voor Iers Mos is Sea Moss (25 gr, biologisch) van Porto Muinos en Iers Mos poeder (225 gr, biologisch) van Wild Irish Seaweed:

Sea Moss (3 x 25 gr)

Iers Mos poeder (225 gr)

Informatie over Iers mos vind je hier:

Informatie Iers mos

Traditioneel wordt Iers mos, of carrageen, gebruikt om pudding te verstevigen, maar het kan ook gebruikt worden om soepen en sauzen te binden. Gewassen en gesneden kan het gegeten worden in salades. Iers mos wordt na het plukken in de zon gedroogd. Het roodbruine wier verbleekt dan tot een geelbruine kleur.

Irish Moss moet net zoals gelatine worden geweekt en vervolgens gekookt om het te laten geleren. Het is een ideaal bindmiddel voor soepen, smoothies en shakes. Het kan ook gebruikt worden als geleermiddel in rauwe taarten en gebak of kan toegevoegd worden aan salades. Spoel de Irish Moss goed af met water en laat het ongeveer 4-24 uur weken in lauwwarm water. Vervolgens kunt u er een gel/geleermiddel van maken door het met water in de blender te doen zodat er een smeuige gel ontstaat, laat dit nog 1 uur rusten. Carrageen levert een gelei met een zachtere textuur dan agar.

Iers Mos wordt over de hele wereld verwerkt in hoestdrank vanwege haar antivirale en slijmoplossende werking bij luchtweginfecties en om het hoesten te verzachten.

Zure ingrediënten zoals citroen kun je het beste toevoegen na het koken als de carrageen is afgekoeld.. Iers Mos bevat een goede balans tussen vitaminen, mineralen en sporenelementen. Ook heeft het een hoog magnesium gehalte. Carrageen is Iers voor kleine rots, een betekenis gegeven vanwege de standvastige positie van dit delicate zeewier gedurende vele generaties.

Etiket voedingswaarden

Gebruik

Spoel af met water en kook het.

Aanbevolen dosering

  • Tot 5 gram per dag

Bewaren

  • Koel en droog bewaren.

Ingrediënten

  • 100% Zeewier, gedroogd (Iers mos/Chondrus crispus)

Allergenen

  • Han sporen van zeezout, zand of schaaldieren bevatten. Herkomst: Ierland