. .
informatie over zeewier
6 Nori sushi vellen, gedroogd en geroosterd.
Wist je dat chef koks het liefst nori vellen gebruiken waarbij het gewicht minstens 95% uit zeewier bestaat. De beste kwaliteit nori wordt bereikt wanneer er 280 g zeewier wordt gebruikt voor 100 volledige bladen.
Het heeft een zoete, licht vlezige of olijfachtige zeesmaak. Maar er zijn ook mensen die het vinden smaken naar champignons.
Wordt gebruikt voor het maken van sushi. Je kunt de bladeren ook, met een beetje olijfolie, nogmaals roosteren. Dan worden ze lekker crunchy en heb je een heerlijk norisnack uit het vuistje. Na bereiding is het ook heerlijk over of bij bijvoorbeeld over vis, groenten of salades. Heel leuk is het ook om er met kinderen figuurtje uit te knippen.
Calcium, jodium, ijzer, fosfor, kalium, mangaan, porphyran, koper, zink en de vitaminen A, B complex, C, E en K.
Klantbeoordeling: 9.5 bij
Privacybeleid | Disclaimer | Alg. voorwaarden | SitemapRetourneren | Levertijd | Verzendkosten | Betaalmethodes | Garantie | Klachten
Geregistreerd bij:
Ontwerp en design: