Winkelwagen leeg

Webwinkelkeur

Zeewierwinkel is lid van Webwinkelkeur. Meer informatie...

Skal Biocontrole

Zeewierwinkel is geregistreerd bij Skal Biocontrole. Meer informatie...

Zeewierwinkel is geregistreerd bij Skal | Verkoop biologisch zeewierVerkoop biologisch zeewier | Europees biologisch keurmerk

Agar Agar (200 gr, biologisch) - Porto-Muiños

Agar agar kopen | Boilogische Agar agar van Porto Muinos
€ 20,95 incl. BTW

voorraad: 3 stuks
+
In winkelwagen

Beschrijving

Biologische agar agar | Biologisch gecertificeerd zeewierBiologsiche Agar agar

Natuurlijk vegetarisch bindmiddel in poedervorm

Agar-agar is een natuurlijke polysacharide, gewonnen uit verschillende soorten rood zeewier en een veganistisch alternatief voor "traditionele" gelatine. Het woord agar-agar komt uit het Maleis en betekent gelei.

Gebruik Agar agar

  • Agar wordt gebruikt als geleermiddel, verdikkingsmiddel en stabilisator. Agar agar is gelerend en stabiliserend in jam, gelei, sappen, compotes, taarten, vla, yoghurt, wrongel, etc. Agar agar is een verdikkingsmiddel, in lage concentratie, in vla, ijs, mayonaise en andere sauzen.

Voorbereiding Agar agar

  • Voorafgaande voorbereiding is vereist in drie stappen: Los op in warm water en kook onder krachtig roeren tot het volledig is opgelost. Gelvorming treedt op bij afkoeling en het behoudt de textuur bij kamertemperatuur.

  • Zeer zachte textuur: 0,8 g per 500 ml.

  • Zachte textuur 1,5 g per 500 ml.

  • Harde textuur 5 g  per  500 ml.

  • Zeer harde textuur 7 g per 500 ml.

  • De resultaten zijn gebaseerd op tests uitgevoerd door PORTO-MUIÑOS. We raden elke gebruiker aan zijn eigen tests uit te voeren en zijn specifieke resultaten te controleren.

  • Bij dagelijks gebruik is de aanbevolen maximale dosering ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag.

Ingrediënten Agar agar

Agar-Agar (E-406) poeder van biologische oorsprong

Voedingswaarden agar agar per 100 g

  • Energie: 170 kcal/681 kJ
  • Vet: 0 g
  • Koolhydraten: 0,5 g (waarvan suiker 0 g)
  • Vezels: 84 g
  • Eiwit: 0 g
  • Zout: 0,25 g

Herkomst Agara agar

  • Spanje

Bewaren Agar agar

  • Op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.