50 heerlijke & verrassende recepten met zeewier
Een mooie aanvulling op de kookboeken met zeewier is het nieuwe boek 'Het zeewier kookboek' van de op Malta geboren en voormalig chef-kok van Yotam Ottolenghi's 'NOPI', Nicole Pisani.
Zeewier is van oudsher een belangrijk culinair ingrediënt in Azië en is onlangs herontdekt: koken met zeewier is wereldwijd, van Californië tot Cornwall en van Scandinavië tot Schotland, een trend. Zeewier is een van de gezondste producten van de natuur. Het is rijk aan eiwitten, oplosbare vezels en essentiële vetzuren, terwijl het arm is aan calorieën. Bovendien bevat het een hele reeks antioxidanten, is het goed voor de darmen en een goede bron van mineralen.
In dit boek worden de geschiedenis en de gezonde eigenschappen van dit veelzijdige ingrediënt verkend, en natuurlijk bevat het ook recepten voor heerlijke gerechten, zowel zoet als hartig, van soepen en salades tot popcorn, cocktails en huidverzorgingsproducten.
Het boek
- EAN: 9789048317660
- Taal: Nederlands
- Bindwijze: Hardcover
- Verschijningsdatum: september 2019
- Afmetingen: 21,8 x 15,6 x 1,5 cm
- Aantal pagina's: 128 pagina's
- Illustraties: Met illustraties
- Auteur: Nicole Pisani
- Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.