. .
06-27407536
Ga direct naar informatie over zeewier!
Gebruik:
Ingrediënten:
Allergenen:
Voedingswaarden per 100 g:
Overige voedingswaarden (100 g droog):
Herkomst:
Bewaren:
Zeesla is een groene, transparante alg die groeit in een beschutte omgeving die rijk is aan voedingsstoffen. De zeesla hecht zich aan rotsen dmv een kleine hechtwortel. het wier groeit het hele jaar aan de kust van Finistere (Frans departement, Bretagne), en wordt vooral geoogst in de lente, een jaargetijde waarin de zeesla erg mals is. Vers en gezouten smaakt het perfect bij een salade en/of rauwkost. In kleine stukjes gesneden kan het toegevoegd worden aan sauzen, aardappelen, vinaigrettes, en alle gerechten waarin vis en schelp- of schaaldieren zijn verwerkt. Ulva Lactuca is een van de wieren die de meeste mineralen bevat. Er zit ongeveer 25 keer meer calcium in dan in gewone kropsla, en 30 keer meer ijzer dan in spinazie. IJzer is nodig voor het goed functioneren van ons lichaam omdat het betrokken is bij talrijke enzymatische reacties, voor het transport van zuurstof, voor de opname van zuurstof in de cellen etc. Zeesla bevat een hoog gehalte aan vezels die helpen om de spijsvertering en stoelgang te verbeteren. Het heeft een laag vetgehalte en bevat vooral de meervoudig onverzadigde vetzuren die essentieel zijn voor ons functioneren (omega 3 vetzuren, EPA) In zeesla zitten ook veel antioxidanten, evenals vitaminen (zoals provitamine A, B1, C, B5).
Ingrediënten voor 4 personen:
Bereiding:
Eet smakelijk!