Voedingswaarden Nori
- Eiwitten: 15-37 % , vet: 0,12-2,48 % , koolhydraten: 50-76 %.
Vit C: 160-1100 μg/g |
vit B3: 50-100 μg/g |
jodium: 200-500 μg/g |
natrium: 0,6-3,0 % |
β-caroteen: 300-385 μg/g |
vit B6: 100 pp |
ijzer: 56-350 μg/g |
zink: 41 μg/g |
Vit B1: 4-5 μg/g |
vit E: 5 I.U |
magnesium: 0,2-0,5 % |
|
Vit B2: 15-30 μg/g |
calcium: 3000-8000 μg/g |
mangaan: 7-83 μg/g |
|
Voedingswaarden Zeesla
- Eiwitten: 15-25 %, vet: 0,6-1 %, koolhydraten: 42-46 %.
Vit A: 4286 I.U |
calcium: 8000 μg/g |
magnesium: 2,8 % |
kalium: 0,7 % |
Vit C: 100-200 μg/g |
jodium: 250 μg/g |
mangaan: 350 μg/g |
|
Vit B3: 100 μg/g |
ijzer: 1000-1370 μg/g |
natrium: 1,1 % |
|
Voedingswaarden Dulse
- Eiwit: 15-20 %, vet: 1,0-3 %, koolhydraten: 45-50 %.
Vit C: 170-280 μg/g |
vit B3: 5-19 μg/g |
calcium: 2000-8000 μg/g |
mangaan: 10-155 μg/g |
Caroteen: 663 i.u |
vit B6: 9 μg/g |
jodium: 150-550 μg/g |
natrium: 0,8-3% |
Vit B1: 7 μg/g |
vit B12: 6,6 μg/g * |
ijzer: 56-350 μg/g |
zink: 3 μg/g |
Vit B2: 2-5 μg/g |
vit E: 1.71 μg/g |
magnesium: 0,2-0,5% |
|