Winkelwagen leeg

Het gebruik van zeewier voor het lichaam dateert van 3000 v Christus. Zeewier is hét schoonheidsideaal voor huid en lichaam. Het stimuleert de doorbloeding, bevordert de celstofwisseling van de huid en voert afvalstoffen en overtollig vocht af. Zeewier is een rijke bron van natuurlijke vitaminen, mineralen en oligo-elementen; actieve bestanddelen die gemakkelijk door het lichaam opgenomen worden. Uitstekend als je vermoeid bent, last hebt van stress of spier-en gewrichtsklachten. Ook nuttig als ondersteuning bij een detoxkuur of bij overgewicht en cellulitis. Zeewier is een natuurlijk wapen tegen een breedspectrum van problemen. Een zeewier pakking massage is een zaligheid voor het lichaam. Zeewier bevat veel vitaminen en mineralen, en ook grote hoeveelheden jodium.

Een Zeewier Bodypakking kan:
  • het lichaam ontgiften
  • de huid grondig reinigen, voeden en verstevigen
  • de bloedsomloop en stofwisseling stimuleren
  • bloeddruk en cholesterolniveau verlagen
  • pijntjes en kwaaltjes verlichten

Bovendien hebben de algen en mineralen een rustgevende, stress-reducerende en revitaliserende werking.

Als u het geluk hebt om dichtbij de kust te wonen, dan kunt u makkelijk profiteren van deze voordelen en gewoon uw eigen zeewier plukken. Na een grondige reiniging van het wier (goed spoelen met water) kunt u het wier toevoegen aan uw badwater.

U kunt ook gedroogde zeewierpoeder gebruiken om een bodypakking te maken. Een pakking heeft nog steeds dezelfde gunstige elementen als die van vers zeewier.

Voor het beste resultaat neemt u een warme douche en scrubt u de huid vóór de toepassing van deze Algenpakking. En drink veel water om uitdroging te voorkomen; zeewier heeft een vochtafdrijvend effect.

Wat heb ik nodig?

225g gedroogd zeewier poeder

2 druppels essentiële olie (lavendel versterkt de rustgevende werking)

1 druppel rozemarijn etherische olie

3 eetlepels (45 ml) amandel-of lichte olijfolie

Voorbereiding
  • Meng het zeewier poeder met een kleine hoeveelheid warm water tot een dikke pasta.
  • Meng de etherische oliën in de amandel / olijfolie, en meng met de zeewier pasta. Als de pasta te dik is voeg dan wat water toe. Als het te dun is voeg je meer zeewier poeder toe tot je een goede consistentie hebt om mee te werken.
  • Smeer de pakking over het hele lichaam, te beginnen met de voeten en vervolgens naar boven.
  • Bedek jezelf met plastic folie (opengeknipte vuilniszak) en een (thermische) deken.
  • Ga 20-30 minuten in een warme kamer liggen en spoel de pakking af onder een warme douche.

U kunt ook verse zeewier in ruim water koken. Doe het water vervolgens in een grote kom (of wastafel), dompel hier een badhanddoek in en wikkel die rond uw lichaam. Afdekken met plastic en een deken om warm te blijven en de pakking optimaal te laten werken. Na een kwartier afspoelen onder een warme douche.