Winkelwagen leeg

Webwinkelkeur

Zeewierwinkel is lid van Webwinkelkeur. Meer informatie...

Skal Biocontrole

Zeewierwinkel is geregistreerd bij Skal Biocontrole. Meer informatie...

Zeewierwinkel is geregistreerd bij Skal | Verkoop biologisch zeewierVerkoop biologisch zeewier | Europees biologisch keurmerk

❰❰ alle vragen over Sea moss & Iers mos

Hieronder staat één van de veel gestelde vragen over Sea moss en Iers mos. Klik op de knop hierboven om alle veel gestelde vragen over Sea moss en Iers mos te bekijken.

Je kunt van Iers mos (Irish moss) of Sea moss gemakkelijk zelf een gel te maken.  Dat is vrij eenvoudig en vereist slechts een paar stappen. Het Iers mos en de Sea moss moet kort gekookt worden om te binden en geleren. Tijdens de bereiding wil je zoveel mogelijk vitamines behouden. Bij het koken gaat een deel van de vitamines verloren. Maar koken help wel een handje bij de spijsvertering om juist vitamines en mineralen beter op te nemen. Iers mos koken maakt vezels zachter. Rauw Iers mos bevat stevige vezels, die onze spijsvertering hard aan het werk kunnen zetten, maar die de opname van voedingsstoffen ook wel lastiger maken. Koken maakt de vezels zachter en beter te verteren. Vezels verdwijnen niet bij het koken. 

Benodigde ingrediënten en materialen voor het maken van een gel van Iers mos en Sea moss:

  • Gedroogd Iers mos poeder of Sea moss vlokken (te koop op deze website)
  • Koud water
  • Een pan
  • Een blender

Stappen voor het maken van een gel van Iers mos:

  • Neem 25 gram Iers mos poeder of 25 gram Sea moss
  • Spoel goed het af onder de kraan (bij de Iers mos poeder is het niet nodig om te spoelen). Iers mos is mooi schoon zeewier, maar toch even kijken naar harde of lelijke stukjes en haal die er uit.
  • Laat het Iers mos 15 tot 30 minuten weken in 500 tot 600 ml schoon water. Het zet dan helemaal uit. Bij Iers Mos poeder is het niet nodig om te weken.
  • Doe het Iers mos met het water in een pan.
  • Breng het geheel  al roerende aan de kook en laat het ruim één minuut koken.
  • Blendeer het, 1 á 2 minuten, tot dat je een mooie gladde gel hebt.
  • Doe de Iers mos/Sea moss-gel in een afsluitbare pot, laat het afkoelen en zet het dan in de koelkast. De Iers mos/Sea moss-gel zal dan nog iets meer indikken. Je kunt het ook invriezen. De gel van Iers mos en Sea moss is tot 14 dagen houdbaar in de koelkast.
  • Je kan tijdens het blenden er nog smaken aan toevoegen als bijvoorbeeld citroen- en/of sinaasappelsap voor een extra vitaminen boost.
  • Wil je het Iers mos of Sea moss niet aan de kook brengen? Laat het dan een uur weken, warm het op tot 60 graden C en blend het daarna goed. Gebruik - als je het Iers mos of Sea moss niet kookt - niet meer dan 500 ml water, want de gel dikt iets minder makkelijk in.

Iers mos kopen

(poeder, 225 gram, biologisch, Irish Moss)

€ 31,95 incl. BTW
+
In winkelwagen

Sea moss kopen

(25 gram, biologisch)

€ 3,65 incl. BTW
+
In winkelwagen

 


Plaatjes van Iers mos en Sea moss

(klik op een plaatje om te vergroten)

images/iers-mos/sea-moss.jpg#joomlaImage://local-images/iers-mos/sea-moss.jpg?width=2000&height=2667

Biologische Sea Moss van Porto-Muiños

images/iers-mos/sea-moss-chondrus-crispus.jpg#joomlaImage://local-images/iers-mos/sea-moss-chondrus-crispus.jpg?width=712&height=533

Sea moss (roodwier - Chondrus Crispus)

images/iers-mos/iers-mos-irish-moss.jpg#joomlaImage://local-images/iers-mos/iers-mos-irish-moss.jpg?width=500&height=401

Biologische Iers mos van Wild Irish Seaweeds

images/iers-mos/iers-mos-chondrus-crispus.jpg#joomlaImage://local-images/iers-mos/iers-mos-chondrus-crispus.jpg?width=343&height=287

Iers mos (Irish moss - roodwier - Chondrus Crispus)

images/iers-mos/iers-mos-chondrus-crispus-3.jpg#joomlaImage://local-images/iers-mos/iers-mos-chondrus-crispus-3.jpg?width=467&height=511

Iers mos (Irish moss - roodwier - Chondrus Crispus)

images/iers-mos/iers-mos-chondrus-crispus-2.jpg#joomlaImage://local-images/iers-mos/iers-mos-chondrus-crispus-2.jpg?width=271&height=351

Iers mos (Irish moss - roodwier - Chondrus Crispus)

images/iers-mos/sea-moss-chondrus-crispus-2.jpg#joomlaImage://local-images/iers-mos/sea-moss-chondrus-crispus-2.jpg?width=714&height=521

Sea moss (roodwier - Chondrus Crispus)

images/iers-mos/iers-mos-chondrus-crispus-4.jpg#joomlaImage://local-images/iers-mos/iers-mos-chondrus-crispus-4.jpg?width=650&height=485

Iers mos (Irish moss - roodwier - Chondrus Crispus)

Iers mos (Irish moss - roodwier - Chondrus Crispus)

 

Disclaimer over informatie over Iers mos en Sea moss

De informatie die hier wordt verstrekt over Iers mos en Sea moss is bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en mag niet worden beschouwd als medisch advies of professioneel voedingsadvies. Als je specifieke gezondheidsproblemen hebt, medicijnen gebruikt of allergieën hebt, is het advies het consumeren van Iers mos of het aanpassen van je dieet op basis van deze informatie te overleggen met een gekwalificeerde arts, voedingsdeskundige of andere medische professional.

Iers mos en Sea moss zijn natuurlijke producten, en de voedingswaarde en eigenschappen kunnen variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de groeiplaats, de oogstmethode en de verwerking. Het is belangrijk om Iers mos en Sea moss grondig te spoelen om eventueel zand of zout te verwijderen voordat je het consumeert, en om kwaliteitsproducten te kopen van betrouwbare bronnen.

Het is raadzaam om de aanbevolen portiegroottes te respecteren en Iers mos en Sea moss met mate te consumeren om overmatige inname van jodium en andere mogelijke problemen te voorkomen. Als je specifieke gezondheidsdoelen hebt of twijfels hebt over het gebruik van Iers mos en Sea moss in je dieet, raden we ten zeerste aan om professioneel advies in te winnen.

De informatie op deze website of in dit artikel is niet bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Raadpleeg altijd een arts of een andere gekwalificeerde zorgverlener voor specifieke gezondheidsvragen of medische situaties.

Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor enige mogelijke gevolgen van het gebruik van de verstrekte informatie. Het gebruik van deze informatie is geheel op eigen risico.