Winkelwagen leeg

❰❰ alle zeewier en gezondheid

Klik op de knop hierboven om alle onderwerpen in de categorie 'Zeewier en gezondheid' te bekijken.

Andere mineralen die je in min- of meerdere mate tegen kunt komen in zeewieren:

Calcium in zeewier

Calcium is belangrijk voor de opbouw van sterke botten en tanden, voor het voorkomen van botontkalking en artritis, en voor de spiergroei en –samentrekking. Het is essentieel voor de bloedstolling, de overdracht van zenuwimpulsen, de regulering van de hartslag en de vloeistofbalans in de cellen.

Chroom in zeewier

Chroom beïnvloedt de insuline en bloedsuikerspiegels; brengt bloed cholesterol in evenwicht, versterkt de functie van het immuunsysteem; vermindert hartkwalen, verlaagt bloeddruk en stimuleert de niveaus van dehydroepiandrosteron (DHEA).

Koper in zeewier

Koper is van belang voor alle hogere planten en dieren. Het is noodzakelijk voor enzymatische processen en het helpt beschermen tegen alle acute en chronische infecties en ook reuma, artritis, neurologische ziektes en huidaandoeningen.

IJzer in zeewier

IJzer is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen. Het helpt bij ziekte en stress door zuurstof naar de lichaamscellen te transporteren. Het helpt hoofdpijn te voorkomen en verbetert de geestelijke gezondheid, circulatie, concentratie en de zin in seks.

Lithium in zeewier

Lithium stimuleert de stofwisseling en de functies van de spier- en zenuwstelsels. Het kan helpen om gedragsuitbarstingen en geprikkeldheid te verminderen.

Magnesium in zeewier

Magnesium kan gebruikt worden bij pijnvermindering. Het helpt de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, bij diabetes en astma, en zorgt voor sterke botten en tanden. Het kan helpen bij het voorkomen van hoofdpijn, het verbeteren van slaap en tegengaan van spierkrampen.

Mangaan in zeewier

is essentieel voor de enzym productie en spijsvertering en ondersteunt de communicatie tussen hersenen, spieren en zenuwen.

Fosfor in zeewier

Fosfor draagt bij aan de opbouw van sterke botten en tanden en zorgt voor de lichaamsvloeistoffen en de spiersamentrekking. Het is nodig voor een goede opname van riboflavine en niacine, helpt bij de zenuwoverdracht en de nieren met het uitscheiden van afvalstoffen. Het kan bijdragen aan de vermindering van stress, angst, vermoeidheid, prikkelbaarheid, stijfheid en huidgevoeligheid.

Kalium in zeewier

Kalium bevordert een gezond zuur-base evenwicht en is belangrijk voor een goede hartspier werking en een evenwichtig zenuw- en endocrien systeem. Het verbetert de cardiovasculaire gezondheid, helpt bij de reiniging van de nieren en vermindert geestelijke spanningen en nervositeit.

Selenium in zeewier

Selenium is een krachtige antioxidant die een beschermende werking heeft tegen kanker en kwik vergiftiging en bijdraagt aan het ontgiften van het lichaam. Het steunt de leverfunctie en bestrijdt een voortijdige veroudering.

Silicium in zeewier

Silicium zorgt voor sterke botten en tanden. Het herstelt huid, haar en nagels en helpt osteoporose voorkomen.

Zwavel in zeewier

Zwavel draagt bij aan het uitscheiden van giftige stoffen door de cellen, bevordert enzym reacties, de synthese van proteïne en de zuurstofwisseling in de cellen. Het helpt bij spierherstel, voorkomt en geneest huid irritaties, uitslag en ontstekingen; zorgt voor pijnvermindering en voorkomt hoofdpijn; verbetert de circulatie.

Vanadium in zeewier

Vanadium stimuleert de stofwisseling en de cardiovasculaire gezondheid.

Zink in zeewier

Zink zorgt voor wondgenezing en is vitaal voor gezonde voortplantingsorganen. Het kan nuttig zijn bij een vergrote prostaat en bij een verminderde zin in seks. Het ondersteunt de balans in de stofwisseling en voorkomt en geneest infecties en huidziektes.