Winkelwagen leeg

Webwinkelkeur

Zeewierwinkel is lid van Webwinkelkeur. Meer informatie...

Skal Biocontrole

Zeewierwinkel is geregistreerd bij Skal Biocontrole. Meer informatie...

Zeewierwinkel is geregistreerd bij Skal | Verkoop biologisch zeewierVerkoop biologisch zeewier | Europees biologisch keurmerk

❰❰ alle zeewier en gezondheid

Klik op de knop hierboven om alle onderwerpen in de categorie 'Zeewier en gezondheid' te bekijken.

Zeewier en mineralen

Zeewieren, vooral kelp, zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten. In de oceaan worden de mineralen direct in het zeewier opgenomen en concentreren ze in hun plant structuur. Deze gezonde mineralen staan volledig tot je beschikking. Week het zeewier in water en gebruik het vervolgens om mee te 'koken' of er een thee van maken. Wanneer je zeewier en water samenvoegt, creëer je een natuurlijke en uitgebalanceerde combinatie waarin mineralen, vitaminen en sporenelementen die het lichaam nodig heeft voor een optimale gezondheid, makkelijk worden vastgehouden. Zeewier bevat colloïdale mineralen (in een vloeibare vorm) die het afvoeren van giftige stoffen vergemakkelijken en helpen bij het transport van andere voedingsstoffen, zoals vitaminen.

In macroalgen zijn tenminste negenendertig voedingsstoffen ontdekt, die samen 36 % van het totaal gewicht kunnen vormen, met calcium, magnesium, natrium, fosfor, kalium, ijzer en jodium als voornaamste mineralenconcentraties. Arame, hijiki en wakame bevatten tenminste tien keer zoveel calcium als melk, zeesla vijfentwintig keer meer ijzer dan vlees. De beschikbaarheid voor het lichaam van het eiwit in zeewier is zeer hoog. Dit is aangetoond bij nori, waarbij tot 70 % opgenomen wordt door het lichaam. Zeewier is gemiddeld samengesteld uit 50 % koolhydraten en ongeveer 1 tot 2 % vet, waardoor zeewier een uitstekend energierijk product is met weinig calorieën.

Wil je zeewier en/of producten met zeewier kopen?

Ga direct winkelen

5 redenen om zeewier te eten

1. Zeewier: weinig calorieën, veel voedingsstoffen

Slechts 30 calorieën per kopje, maar rijk aan calcium, jodium, magnesium, ijzer en de B-vitaminen. Zeewier is tevens een goede bron voor EPA, een omega 3 vetzuur, en thiamine en niacine.

2. Zeewier en spijsvertering

Japanse vrouwen hebben grote aantallen goede bacteriën in hun darmen. Hoe dat komt? Omdat ze veel zeewier eten! Het alginaat in zeewier zorgt voor bescherming van de darmwand, waardoor de spijsvertering langzamer gaat en voedingsstoffen beter kunnen worden opgenomen. 

3. Zeewier en detoxen

Het eten van zeewier ondersteunt de verwijdering van toxinen en zware metalen uit je lichaam.

4. Zeewier en gezond hart

De langst levende mensen komen uit Okinawa (Japan), waar veel zeewier gegeten wordt. De vezels in zeewier helpen om de bloeddruk te verlagen en verminderen de kans op beroerte en hartaanvallen.

5. Zeewier: hoog jodium gehalte

Jodium is noodzakelijk voor het goed functioneren van de schildklier, een orgaantje ter hoogte van het strottenhoofd, dat hormonen aanmaakt. Het is een vitaal orgaan: zonder de hormonen die de schildklier maakt, kunnen we niet leven. (NB voor meer informatie hierover, zie ook: Jodium)

Zeewier is gezond - alles op een rijtje

Door de vele bestanddelen van zeewier kan het op de volgende manieren een bijdrage leveren aan een goede gezondheid:

  • zeewier bevordert een gezonde schildklierfunctie.
  • zeewier reguleert de bloedsuiker en cholesterol spiegels.
  • zeewier absorbeert en vermindert cholesterol.
  • zeewier ontgift van radioactieve elementen, zware metalen en vrije radicalen.
  • zeewier gaat hart- en vaatziektes tegen en ondersteunt bij de behandeling er van
  • zeewier verlaagt de bloeddruk.
  • zeewier voorkomt en bestrijdt kankercellen zonder schade te berokkenen aan normale cellen.
  • zeewier voorkomt de uitzaaiing van tumoren (metastasis).
  • zeewier ondersteunt de darmgezondheid.
  • zeewier bevordert de genezing van maagzweren.
  • zeewier zorgt voor het behoud van gezonde bijnieren.
  • zeewier beschermt en verbetert de functie van de lever en de nieren.
  • zeewier versterkt de slijmlaag van de lucht- en urinewegen en de maagstreek.
  • zeewier kan helpen bij herpes.
  • zeewier helpt bij gewichtsafname.
  • zeewier ondersteunt wondheling.
  • zeewier ondersteunt gezonde gewrichten.
  • zeewier kan geboorte afwijkingen voorkomen.
  • zeewier stimuleert de productiviteit en activiteit van immuuncellen.
  • zeewier verlicht ernstige symptomen van astma.
  • zeewier versterkt de weerstand tegen allergieën.
  • zeewier verlicht de symptomen van de menopauze.
  • zeewier helpt migraine hoofdpijnen voorkomen.
  • zeewier verlicht depressies.
  • zeewier gaat stress tegen en helpt op natuurlijke wijze te ontspannen.
  • zeewier bestrijdt angst en chronische vermoeidheid.
  • zeewier vergroot de zuurstof opname en het energie niveau.
  • zeewier ondersteunt een zonnige gezondheid en vitaliteit.
  • zeewier verhoogt levensverwachting en regenereert cellen; voorkomt verschijnselen van veroudering.
  • zeewier reguleert het vochtgehalte in de huid, beschermt het, geeft het kleur en houdt het jeugdig.
  • zeewier verbetert en versterkt de benen, tanden, het haar en de nagels en helpt bij de groei er van.
  • zeewier dient als een alternatief medicijn bij psychologische, emotionele, en/of geestelijke disbalans.
  • zeewier draagt als hoofdbestanddeel van de voeding bij aan het leven van de gezondste mensen op aarde.