Winkelwagen is leeg

Direct winkelen

Lid van:

Keurmerk webwinkel

Geregistreerd bij:

Zeewierwinkel is geregistreerd bij Skal.

Zeewier is niet alleen rijk aan mineralen, het bevat ook grote hoeveelheden vitaminen:

Vitamine A

Vitamine A is van nut bij de cel productie, groei en vitaliteit. Het helpt infecties te voorkomen en verbetert de huidconditie. Ondersteunend bij bronchitis, verkoudheid, diabetes, hart ziekten, een overactieve schildklier en stress. Beta-caroteen, aanwezig in zeewier, wordt in het lichaam omgezet in vitamine A.

Vitaminen B

Vitaminen B (B1, B2, B3, B6 en B9) zijn belangrijk voor het verbeteren van de stofwisseling, het onderhouden van een gezonde huid en spierspanning, en versterken van de functies van het zenuw- en immuunsysteem. Zij kunnen helpen bij het bestrijden van symptomen en gevolgen van stress, depressie en cardiovasculaire ziekten. Zeewieren vormen een uitstekende bron van foliumzuur (vitamine B9), één van de B-vitaminen die essentieel zijn voor vrijwel alle biochemische reacties in het lichaam en noodzakelijk voor de afbraak van eiwitten en het transport van zuurstof en kooldioxide. Zeewier bevat ook vitamine B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B5, B6 en niacine. Lange tijd werd gedacht dat zeewier ook vitamine B12 bevat en dus een plantaardige bron hiervan zou kunnen zijn. Zeewier bevat echter een analoge vorm van deze vitamine en die is in ons lichaam niet werkzaam. Voor verdere informatie hierover verwijzen wij u graag naar Vitamine B12 en veganisme waarin Michèl Post uitgebreid verslag doet van zijn literatuur onderzoek naar dit onderwerp.

Vitamine C

Vitamine C versnelt het genezingsproces, de bot- en tandvorming en de productie van collageen. Het voorkomt verkoudheid en helpt wondgenezing. Dulse, nori en alaria zeewieren bevatten ongeveer anderhalf keer zo veel vitamine C als sinaasappels.

Vitamine D

Vitamine D bevordert een goed werkend zenuwsysteem, een evenwichtige stofwisseling en spierherstel. Het is van belang bij de bloedstolling, de calcium opname en de preventie van artritis, osteoporose en tanderosie. Zeegroenten, zoals kombu, bevatten het belangrijke steroïde ergosterol, dat het lichaam omzet in vitamine D, een belangrijke toevoeging aan het dieet voor 85% van de Amerikanen die een tekort aan vitamine D hebben. Een gebrek aan vitamine D wordt in verband gebracht met hartaandoeningen, kanker, diabetes, darmontstekingen, reumatoïde artritis, multiple sclerosis en osteoporose.

Vitamine E

Vitamine E draagt bij aan een betere cardiovasculaire gezondheid, en vruchtbaarheid en het terugdringen van allergie symptomen. Het bevordert ook de genezing van littekens, brand- en overige wonden.

Vitamine K

Vitamine K helpt de energieproductie verhogen en verbetert de leverfunctie en bloedstolling. Het kan bijdragen aan vermindering van PMS symptomen.

© 2012 - 2023 Zeewierwinkel

Geregistreerd bij:
Zeewierwinkel is geregistreerd bij Skal Biocontrole

Ontwerp en design:
Joomla website laten maken Amsterdam met Joomla 4: Websitemakerij in Amsterdam - Joomla specialist