Winkelwagen leeg

❰❰ alle algemene informatie zeewier

Klik op de knop hierboven om alle onderwerpen in de categorie 'Algemene informatie zeewier' te bekijken.

Zeewierproducten zijn in beperkte mate verkrijgbaar in Nederland. Daarom ook bestaat onze webwinkel sinds september 2012. Met een ruim assortiment van voedingsproducten met zeewier, verzorgingsproducten met zeewier en gezondheidsproducten met zeewier.

Zeewier en voeding

  • Voor zeewier als voeding is men vooral aangewezen op natuurvoedingswinkels waar vooral Japanse gedroogde zeewieren worden aangeboden.
  • Ook toko’s verkopen vaak zeewierproducten en hebben daarnaast nog andere zeewierspecialiteiten.
  • In supermarkten vind je in de koeling sushi producten met zeewier en soms ook zeewiersalades, maar helaas vaak nog met 'ongewenste' toevoegingen.
  • Restaurants verwerken eveneens steeds vaker zeewier in hun gerechten.
  • Verwante producten als zeekraal en lamsoor worden steeds populairder.

Zeewier en gezondheid

  • In gezondheidswinkels en drogisterijen tref je steeds vaker voedingssupplementen aan op basis van zeewier en algen: Spirulina, chlorella, blaaswier en kelp zijn de voornaamste voorbeelden. Ook in de homeopathie worden o.a. kelp en blaaswier gebruikt.
  • De laatste tijd verschijnen er ook steeds meer algenolie preparaten met omega 3, een vegetarisch alternatief voor visolie.

Zeewier en verzorging

  • In menig verzorgingsproduct worden zeewier en algen verwerkt. Schoonheidssalons werken vaak met specifieke verzorgingslijnen gebaseerd op zeewier.

Zeewier kopen

Waar kunt je zeewier kopen? Een vraag die veel gesteld wordt.

  • Ten eerste kun je zeewier kopen op deze website. Onze zeewieren zijn biologisch gecertificeerd en komen bijna allemaal uit Europa (Frankrijk, Ierland, Spanje)
  • Voor het overige kun je zeewier kopen bij natuurvoedingswinkels (waar je vooral Japanse gedroogd zeewier kunt kopen), toko’s, steeds meer supermarkten kun je zeewier kopen (in de koeling sushi producten met zeewier en zeewiersalades; deze zijn wel vaak bewerkt met allerlei E-stoffen en andere ‘ongewenste’ toevoegingen).

Gerechten met zeewier kopen in restaurants

In steeds meer restaurant kun je zeewiergerechten kopen. Vaak zie je daar ook aan zeewier verwante producten te koop zoals lamsoor en zeekraal.

Zeewier kopen op de markt

In het verleden: op de Pure Markt in Amsterdam kon je regelmatig zeewier kopen. Zeewierwinkel stond regelmatig op de Pure Markt in Amsterdam op het Amstelveld en op Franckendael. Dit zijn leuke sfeervolle markten waar je allerlei heerlijk etenswaar kunt kopen vaak ook van biologische oorsprong. De markt bestaat nog steeds alleen verkoopt Zeewierwinkel er geen zeewier meer.

Zeewier kopen: voedingsupplementen met zeewier

In gezondheidswinkels en drogisterijen vind je steeds vaker voedingssupplementen op basis van zeewier en algen (Spirulina, chlorella, blaaswier en kelp). In de homeopathie wordt o.a ook kelp en blaaswier gebruikt. De laatste tijd verschijnen er ook steeds meer algen-olie preparaten met omega 3 (een vegetarisch alternatief voor visolie).