Winkelwagen is leeg

Lid van:

Keurmerk webwinkel

Geregistreerd bij:

Zeewierwinkel is geregistreerd bij Skal.

Zeesla vlokken (30 gr, biologisch) - Marinöe

Zeesla kopen → Biologisch zeewier Marinoë
€ 5,95 incl. BTW

Beschrijving

Biologische smaakmaker van zeeslavlokken

Zeesla is een groen, transparant zeewier. Het groeit in een beschutte omgeving die rijk is aan voedingsstoffen. Zeesla hecht zich aan rotsen d.m.v. een kleine hechtwortel. Het wier groeit het hele jaar aan de kust van Finistere (Frans departement, Bretagne) en wordt vooral geoogst in de lente. In de lente is de zeesla erg mals. 

Zeesla bevat een hoog gehalte aan vezels die helpen om de spijsvertering en stoelgang te verbeteren. Het heeft een laag vetgehalte en bevat vooral de meervoudig onverzadigde vetzuren die essentieel zijn voor ons functioneren (omega 3 vetzuren, EPA). In zeesla zitten ook veel antioxidanten, evenals vitaminen (zoals provitamine A, B1, C, B5). Het is een van de wieren die de meeste mineralen bevat. Er zit ongeveer 25 keer meer calcium in dan in gewone kropsla, en 30 keer meer ijzer dan in spinazie. IJzer is nodig voor het goed functioneren van ons lichaam omdat het betrokken is bij talrijke enzymatische reacties, voor het transport van zuurstof, voor de opname van zuurstof in de cellen etc. 

Gebruik

Vers en gezouten, maar ook in gedroogde vorm smaakt het perfect bij een salade en/of rauwkost.

In kleine stukjes gesneden kan het toegevoegd worden aan sauzen, aardappelen, vinaigrettes, en alle gerechten waarin vis en schelp- of schaaldieren zijn verwerkt of barbecues.

Voeg toe aan het einde van de bereiding

Ingrediënten

  • 100% Zeewier (ulva lactuca).

Allergenen

  • Kan sporen van schaal- en weekdieren bevatten

Voedingswaarden per 100 g

  • Energie: 206 kcal/861 kJ
  • Vet: 2 g (waarvan verzadigd 0,4 g)
  • Koolhydraten: 13 g (waarvan suiker 0 g)
  • Vezels: 34 g
  • Eiwit: 15 g
  • Zout: 5,1 g

Overige voedingswaarden (100 g droog)

  • mineralen 14 à 39 g, calcium 900 à 5600 mg, magnesium 1800 à 7500 mg, jodium 2 à 30 mg, ijzer 55 à 300 mg, eiwit 8 à 33 g, vet 0,4 à 5,8 g, koolhydraten 41 à 60 g

Herkomst

  • Frankrijk

Bewaren

  • Bij kamertemperatuur, afgesloten in het donker bewaren.

Wat is zeesla?

Zeesla is een groene, transparante alg die groeit in een beschutte omgeving die rijk is aan voedingsstoffen. De zeesla hecht zich aan rotsen dmv een kleine hechtwortel. het wier groeit het hele jaar aan de kust van Finistere (Frans departement, Bretagne), en wordt vooral geoogst in de lente, een jaargetijde waarin de zeesla erg mals is. Vers en gezouten smaakt het perfect bij een salade en/of rauwkost. In kleine stukjes gesneden kan het toegevoegd worden aan sauzen, aardappelen, vinaigrettes, en alle gerechten waarin vis en schelp- of schaaldieren zijn verwerkt. Ulva Lactuca is een van de wieren die de meeste mineralen bevat. Er zit ongeveer 25 keer meer calcium in dan in gewone kropsla, en 30 keer meer ijzer dan in spinazie. IJzer is nodig voor het goed functioneren van ons lichaam omdat het betrokken is bij talrijke enzymatische reacties, voor het transport van zuurstof, voor de opname van zuurstof in de cellen etc. Zeesla bevat een hoog gehalte aan vezels die helpen om de spijsvertering en stoelgang te verbeteren. Het heeft een laag vetgehalte en bevat vooral de meervoudig onverzadigde vetzuren die essentieel zijn voor ons functioneren (omega 3 vetzuren, EPA) In zeesla zitten ook veel antioxidanten, evenals vitaminen (zoals provitamine A, B1, C, B5). 

Recept met zeeslavlokken

Recept met zeeslavlokken

Mosselen met kerstomaatjes, chorizo, knoflook en zeesla

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg mosselen (zonder schelp)
  • 250g kerstomaatjes
  • 100 g milde chorizo
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g boter
  • 30 ml olijfolie
  • 15 ml citroensap
  • 1 volle eetlepel geraspte citroenschil
  • 100 ml witte wijn
  • Biologische Zeesla vlokken van Marinoe

Bereiding

  • Snij de kerstomaatjes doormidden.
  • Snij de chorizo in fijne reepjes.
  • Verwijder het schilletje van het knoflook en druk het teentje knoflook plat.
  • Verwarm de olie met de boter in een pannetje.
  • Voeg knoflook en chorizo toe.
  • Bak gedurende 2 minuten op een middelhoog vuur.
  • Voeg de kerstomaten toen en bak nog een minuutje.
  • Voeg de mosselen toe, het sap en de schil van de citroen, de zeesla en de witte wijn.
  • Kook gedurende 5 minuten. Open de pan en controleer - door om te schudden - of alle schelpen open zijn. Zo ja, dan zijn de mosselen klaar. Zo nee, laat ze dan nog even kort verder koken tot alle schelpen open zijn. De kunst van het perfect mosselen koken is de korte kooktijd. Door de mosselen te lang te koken veranderen ze van een delicatesse in kleine gummi balletjes. Laat mosselen daarom ook niet meekoken in een gerecht maar voeg ze pas op het laatst van de bereiding toe.
  • Serveer in kommen.

Eet smakelijk!

© 2012 - 2022 Zeewierwinkel

Geregistreerd bij:
Zeewierwinkel is geregistreerd bij Skal Biocontrole

Ontwerp en design:
Joomla website laten maken Amsterdam met Joomla 4: Websitemakerij in Amsterdam - Joomla specialist